Molnár Mária vagyok, ennek az oldalnak a létrehozója. Eredeti végzettségem szerint orosz tanár. Mindig is szvesen tanultam nyelveket, így mikor  váltani kellett, nem volt gond. Jó néhány évig angolt tanítottam Debrecenben.  De az élet kiszámíthatatlan, és 2001-ben Németországba sodort. Azóta itt élek, és megtanultam a harmadik nyelvet, a németet. Ma a családunk több tagja,- többek között az én párom is- német. Jól érzem itt magam, otthonra találtam, de az anyanyelvhez való kötődés nem maradt el.  Így elkezdtem itt élő magyaroknak németet tanítani.


Az évek során nagyon sokféle tanítványom volt. Fiatalabbak, idősebbek, tehetségesek és olyanak is, akik nehezen boldogultak. Sokféle módszert ki kellett próbálnom, nagyon sokat tapasztaltam, és tanultam én is arról, milyen az, ha az ember „magyarul gondolkodik“ de szeretne németül megtanulni. Ezeket a tapasztalatokat felhasználva készítem el az oktató videóimat, állítom össze a tananyagot egy-egy témában.


A tanítás mellett a másik szerelem a könyvírás. Társszerzője lettem a mai legmodernebb német nyelvtankönyvnek, amit további nyelvtani témájú kötetek követnek.  Az én erősségem a nyelvtan, az egyszerű nyelvtani magyarázatok. Ebben szeretnék a segítségedre lenni.!

My Image

Rólunk

Hogy megbízz bennünk, és elfogadd a segítségünket, engedd meg, hogy bemutatkozzunk.