19 / 100

Miért az easydeutsch nyelvtankönyvek

Mert magyarázatuk egyszerű és világos

Egyszerű, mindenki számára érthető magyarázatok

Alapja a mai beszélt nyelv

Gyakorlatai sokoldalúak és élvezetesek

Találkozásom az easydeutsch könyvekkel és szerzőjükkel

Maria

Tanárként soha nem vagy “kész”. Folyamatosan tanulsz, keresel, kutatsz. Új, ígeretes módszerek vagy kiegészítő, változatos segédanyagok és szórakoztató feladatok után. Máskor tele vagy ötlettel, és szeretnél valami sajátot létrehozni, ami csak a tiéd. Szerencsés esetben összejön egy ideális ötvözete a hozott és a saját anyagnak. Ez történt velem is.

A kutatómunkám során ismerkedtem meg Jannal és a könyveivel. Azonnal tudtam, hogy együtt fogunk dolgozni. Egyedülálló módon tudja a német nyelvtant elmagyarázni: tisztán, világosan, egyszerűen, érthetően. Ezt a magyar tanulóknak is ismerni kell.-gondoltam. Így születtek meg az easydeutsch e-könyvek magyar változatai. A fordítás során fontos szempont volt számomra a magyarázatokat a magyar észjáráshoz igazítani. 

De ismerkedj meg Te is Jan történetével!

Jan

2012 óta  foglalkozik német tanítással, amit  kezdetben csak szórakozásból, kérésre csinált, amikor hátizsákkal járta Latin- Amerikát. Bár felsőfokú idegenforgalmi végzettsége van és 4 nyelven beszél,  nem képzett nyelvtanár. A tanítás során szembesült azonban vele, hogy a legtöbb nyelvtani magyarázat, amit szakkönyvekben olvas, bonyolult, tele van szakkifejezésekkel, és nehezen emészthető. Ugyanakkor azt is látta, hogy az ő magyarázataival a tanítványok jól boldogulnak, és a tanultakat gyorsan át tudják a gyakorlatba ültetni.

Így 2016-ban megírta az első nyelvtani témájú e-könyvét, amit mára már 8 újabb követett. Könyveit ma már 7 nyelven lehet kapni, és a legnépszerűbb német nyelvtannal foglalkozó kiadványok közé tartoznak.

Ő maga így nyilatkozik:

„Szeretném Neked bebizonyítani, hogy  nem e német nyelvtan a bonyolult, hanem a magyarázatok. Nálam a fókusz a fontos dolgokra kerül, és nem a kivételekre, amire csak ritkán van szükséged. Könyveimben minden magyarázat a tanuló szemszögéből íródott, úgynevezett tanulóbarát.”

Hogy Jan arra tudjon koncentrálni, amiben a legjobb, – a magyarázatok összeállítására – ma már segítőkkel dolgozik, akik szintén specialisták a saját területükön.

Claudia

Claudia a gyakorlatírás mestere. Végtelen fantáziával állítja össze a témákhoz kapcsolódó nyelvtani feladatokat, amelyek szórakoztatóak és érdekesek is egyszerre. Több gyakorló munkafüzet tartalma bizonyítja már ezt..

Karina

Karina 6 nyelven beszél, és 2013 óta oktat nyelveket. Szenvedélyesen dolgozik azon, hogy az easy-deutsch sorozat gyakorlatai és feladatai változatosak, hasznosak és egyszerűen mások legyenek, mint a többi. Példáit mindig a mai élő nyelvből hozza, ezért a munkafüzetek szóhasználata és  szófordulatai  100 %-ban aktuálisak!

A részletekért kattints a képre

Newsletter

Feladatok a facebook live németórához, aktualitások és újdonságok! Minden, ami számodra is érdekes lehet! 

Maria Molnar founder of Deutschaktiv

buch

segeln