Tanulj németül, hogy megértsük egymást

Egy jobb jövő érdekében

A nyelviskola nyomában

A nyelviskola története 2001-re nyúlik vissza. Legalábbis a miért-je. Akkor történt ugyanis, hogy a családommal kiköltöztem Németországba. Nyelvismeret nélkül. Hosszú hónapokig nem voltam hajlandó megszólalni csak angolul, mert ugye magyarul és oroszul itt senki nem értett. Nem éreztem így jól magam, idegen voltam egy világban, ahol a tervek szerint életem hátralévő részét töltöm majd. Tudtam, hogy szükségem van a nyelvre, mégis – nyelvtanár létemre –  minden idegszálammal védekeztem ellene. Majd rászántam magam, és elmentem egy tanfolyamra. Sajnos, rossz kezdetnek bizonyult. 8-an voltunk, a csoporttársaim a világ különböző szegletéből jöttek, mindenki más szinten beszélt, vagy inkább nem beszélt, Nem szerettem, untatott, így abbahagytam. Néhány éven át elkísért még az érzés, mi lesz itt így velem?  Kivel fogok nevetni? Ki fog engem megérteni? Lesznek barátaim?
Majd megérett bennem a döntés:  ha „szabadon“ akarok élni, beszélnem kell németül, és nem is akárhogyan. Így megtanultam, és ezzel kinyílt előttem a világ! Bárcsak hamarabb megtettem volna! Megbecsült, elismert tagja lettem ennek a társadalomnak, lettek barátaim, akikkel tudok nevetni is. A családomnak ma több német tagja van, szeretjük, tiszteljük és főleg megértjük egymást.

A DeutschAktiv Academy tanfolyamain olyan órakat és programokat szeretnénk kínálni, ahonnan nem állsz fel, nem hagyod abba. Ahol jól érzed magad, és szomorú leszel, ha vége. Olyan német nyelvtankönyveket ajánlani, ahol nem felejtjük el, hogy Te magyarul gondolkodsz.

Célunk, hogy hidat építsünk a német és magyar nyelv között, ami leegyszerűsíti a megértést és tanulást.

Ehhez minden adott, hiszen a legnagyszerűbb kollégákkal dolgozom együtt. Összeköt bennünket a szenvedély, hogy Téged is megtanítsunk németül!

A csapat

Maria Molnar
tulajdonos & alapító & könyvszerző

Amit a DeuschAktiv-tól kaphatsz

Anita Kapferer
könyvszerző & projektvezető tanár

  • a csoportos tanulás élménye
  • jó hangulat, közös nyelv
  • önálló tanulást segítő programok
  • egyéni igények kielégítése
Stefan Löffelhardt
IT szakértő
  • programozás
  • LMS oldalak létrehozása
  • moodle tanácsadás
Vélemények

Tanulóink így látnak minket

0
5/5
769 Ratings
Google Reviews
online-programming-course-review-01.jpg
Bárcsak hamarabb csatlakoztam volna! Egy csomó időt elvesztegettem a próbálkozásokkal. Nagyon élvezem az órákat is, de számomra az igazi csemege az otthoni feladatok! Egyszerűen imádom a sokszínűségét!
5/5
TELEKI EMMA
Helmut-Tietz
Nekem nagyon jól jött, hogy minden napra van feladat, mert hát kicsit lusta vagyok. Tanulgattam eddig is, de most úgy igazán beindult a szekér. Mária mindig eltalálja, hogyan motiváljon, nagy köszönet érte!
5/5
RÁTHONYI ELEMÉR
Oliver-Schmuck
Köszönöm szépen, végre értem, amit hallok, olvasok, óriási segítség! Nagyon jók a taktikák a tanuláshoz!, Mire végigérek a feladatokaon, tényleg megtanulok mindent.
5/5
HORVÁTH JÁNOS
Babi K.
Köszönöm szépen! Föl nem fogom, hogy én eddig miért nem hallgattam Önt. Már rég beszélnék németül, ha előbb Önre találok.
KAJTÁR BABI
5/5

Kapcsolat

DeutschAktiv Academy
Maria Molnar
Schatzberg 8, D-88662 Überlingen

Email: info@deutschaktiv.net

Kiváncsi vagy?

Szívesen informálunk a megújuló lehetőségekről és a tanulást segitő anyagokról.

Kapcsolat