15 / 100

Rólunk

Egy jó mentor fogja a kezed és elindít az úton, majd elengedi. Te pedig menetelsz tovább!

Az én sztorim

Molnár Mária vagyok, ennek az oldalnak a létrehozója. Eredeti végzettségem szerint orosz tanár. Mindig is szívesen tanultam nyelveket, így nem okozott gondot a váltás sem. Az oroszt követően évekig angolt tanítottam Debrecenben.   Majd ezután 2001-ben Németországba költöztem. Azóta itt élek, és megtanultam a harmadik idegen nyelvet, a németet. Mára már  a családunk több tagja,- többek között az én párom is- német, ennek köszönhetően a német nyelv az életem szerves része lett. Jól érzem itt magam, otthonra találtam, de az anyanyelvhez való kötődés nagyon erős maradt.  Ezért elkezdtem itt élő magyaroknak németet tanítani.

Az évek során nagyon sokféle tanítványom volt. Fiatalabbak, idősebbek, tehetségesek és olyanak is, akik nehezen boldogultak. Nekik köszönhetően nagyon sokat tapasztaltam, és tanultam én is arról, milyen az, ha az ember „magyarul gondolkodik“ de szeretne németül megtanulni. Ezeket a tapasztalatokat felhasználva készítem el az oktató videóimat, állítom össze a tananyagot egy-egy témában. Az online live csoportos oktatás során is maximálisan alkalmazkodom ehhez az elvhez.
A tanítás mellett a másik szerelem a könyvírás. Társszerzője lettem a mai legmodernebb német nyelvtankönyv sorozatnak, és nagy örömömre ezek ma már magyarul is kaphatóak e-könyv formában!

Végezetül néhány szó a legújabb projektről, mégpedig a “lépésről lépésre” online tanfolyamról. Ez a program garantálja a megértést, a rögzítést és az alkalmazás képességét! Izgalmas és alapos feldolgozása egy adott nyelvtani témának a szókincs fejlesztésével szoros összhangban! Hamarosan elérhető lesz, itt az oldalon.

Tarts velem Te is, szeretettel várlak!

 

Tanulóink így vélekednek:

....A te videóid nagyon jók, nem kalandozok el.Csak dicsérni tudom, és milyen jó lett volna, ha 1982-ben a suliban ilyen tanár tanitotta volna a németet.Hálásan köszönöm a videóidat, és akinek tudom ajánlom ....
Gáborné Galkó
...Tényleg több oktató anyagot próbáltam, de megértésben a Te magyarázatod a leghasznosabb eddig számomra! Köszönöm munkádat,! Üdv: Bernadett
Bernadett Kaiserné
….nagy szerencse hogy Önre találtam,mert olyan jól magyarázza el a nyelvtant hogy még én is értem,pedig 65 éves vagyok.....Üdvözlettel!!
Valéria
Sose hittem, hogy online tanfolyamon meg lehet tanulni egy nyelvet. De ez itt olyan, mintha nem is online lenne! Sokkal jobb, mint az élő!.
László